vomitingبه عنوان یک علامت قابل بررسی است.

یک علامت شایع در بسیاری از بیماریها از جمله در بیماریهای مغز و اعصاب استفراغ است.

تصویر بالا به طور خلاصه علل  تهوع و استفراغ را شرح داده است.

شایعترین علت تهوع و استفراغ بیماریهای عفونی اعم از میکروبی وويروسي است ، که ما به اسم گاستروانتريت Gastroenteritis می شناسیم ولی نکته مهم این است که علل عفونی باعث علائم کوتاه مدت و حد اکثر چند روزه در بیمار می شوند و اگر تهوع و استفراغ طولانی شود ،می تواند یک علامت مهم ونشانه بیماری مهمی باشد. در استفراغهاي طولانی بیماریهای دیگر دستگاه گوارش مخصوصا معده ومري باید بررسی شود.

در بسیاری از بیماریهای سیستم عصبی تهوع ،استفراغ از علائم فرد بیمار هستند، تهوع، استفراغ یکی از علائم در سردردهای ميگرني است.

هر بیماری که باعث سرگیجه واقعی و عدم تعادل شود،با تهوع و استفراغ همراه است،از جمله تورم و التهاب لابیرنت که یک ساختمان غشایی در گوش داخلی است ویا التهاب عصب وستيبولار که شاخه ای از عصب شنوایی است .

ضایعات مخچه و ساقه مغز هم ایجاد سرگیجه ،عدم تعادل، تهوع و استفراغ می کنند

افزایش فشار داخل جمجمه به علت خونریزی ،تومور،عفونت ویا افزایش خوش خیم فشار داخل جمجمه هم ایجاد استفراغ به خصوص استفراغهاي جهنده می کند.

مسمومیت با بسیاری از داروها مانند ديگوکسين، ترکیبات تریاک،الکل و… هم ایجاد تهوع،استفراغ می نماید.

مصرف بعضی از داروها با دوز درمانی مانند داروهای ضد سرطان و داروهای ضد پارکینسون هم باعث تهوع ،استفراغ می شود.

یکی دیگر از علتهای مشهور تهوع ،استفراغ حاملگی است.

در مواردی هر چقدر در بیمار به دنبال علتی برای این علائم می گردیم ،علتی پیدا نمی شود ، در اکثر این موارد احتمال neurogenic بودن تهوع، استفراغ خیلی زیاد است.

تهوعهاي نروژنيک یک نوع بیماری روان تنی یا psychosomatic است.درمان این دسته از بیماریها احتیاج به زمان و مداخله روانشناسی دارد.درمان این بیماران اهمیت زیادی دارد،چراکه استفراغ مکرر باعث اختلال آب والکتروليتها در بدن و مشکلات مهمتر می شود ،در ضمن آسیب دیدن مری وابتداي معده به علت استفراغ مکرر هم مشکل بزرگی است که ایجاد می شود.

تعدادی از بیمارانی که دچار اختلالات نروژنيک هستند، عمدا با تحریک حلق استفراغ می کنند. این بیماران معمولا دختران جوانی هستند،که وحشت زیادی از اضافه وزن دارند. برای درمان این بیماران هم باید از روانشناس کمک گرفت.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 × 2 =